آزمایش دیابت | قند خون درآزمایشگاه بیمارستان رسالت

آزمایش دیابت – قند خون چیست ؟  بیماری دیابت و یا قند خون جزء دسته بیماری های متابولیکی و طولانی مدت به شمار می آید که با بالا بودن قند خون از حد متوسط تعریف می شود. ژنتیک (ارثی)، سن ، وضعیت جسمانی ، اختلال در اندازه انسولین تولید شده در بدن و یا اثر بخشی آن در جذب قند (از مشکلات مربوط به انسولین به عنوان شاه مکانیزم دیابت یاد می شود) ، تغذیه نا سالم ، کم تحرکی ، بیماری خود ایمنی و غیره نیز بستگی دارد .

دیابت نوعی بیماری است که  مزمن است در این بیماری  توانایی بدن برای تولید یا استفاده از انسولین دچار تغییر می شود. انسولین هورمونی است که قند (گلوکز) در جریان خون ما را تنظیم می کند. بدون انسولین، بدن ما نمی تواند قند را به درستی ذخیره کند یا از آن برای انرژی استفاده کند.

دیابت اگر درمان نشود سبب افزایش قند خون (گلوکز خون) می شود که این مطالب خود می تواند در طول زمان به عروق خونی و اعصاب آسیب برساند.

این می تواند باعث علائم مختلف و عوارض جدی سلامتی شود، از جمله:

  • مشکل در دیدن
  • سوزن سوزن شدن و بی حسی در قسمت دست ها و پاها
  • افزایش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی

دریافت تشخیص و درمان به موقع دیابت می تواند علائم ناراحت کننده را برطرف کند، از مشکلات سلامتی طولانی مدت جلوگیری کند و به شما کمک کند به زندگی خود بازگردید.

چه کسانی باید آزمایش دیابت بدهند؟
دیابت یک بیماری مزمن شایع سلامتی است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) در سال 2018 عنوان کرد  که حدود 10.5 درصد از مردم جهان به دیابت مبتلا هستند و اکثریت این افراد مبتلا به  دیابت نوع 2 هستند.
ممکن است سخت باشد تشخیص این که دیابت در مراحل اولیه است، زیرا علائم می توانند ظریف باشند یا به آرامی ظاهر شوند.
 اگر هر یک از علائم یا نشانه های دیابت را دارید، باید آزمایش دیابت و قند خون بدهید:

  • تشنگی شدید
  • احساس خستگی همیشه
  • احساس گرسنگی شدید به طوری که  بعد از غذا خوردن هم این احساس وجود دارد.
  • تاری دید
  • تکرر ادرار
  • زخم ها یا جراحت هایی که دیر  خوب می شوند.
  • افراد دارای ریسک فاکتور باید انجام ازمایش را در نظر بگیرند حتی اگر علائم ندارند

انجمن دیابت آمریکا (ADA) توصیه می کند که اگر اضافه وزن دارید (شاخص توده بدنی بیشتر از 25) و در هر یک از دسته های زیر قرار می گیرید، آزمایش دیابت را انجام دهید:
 شما اضافه وزن دارید (شاخص توده بدنی بیشتر از 25)
 

شما یک نژاد یا قومیت پرخطر هستید، از جمله:

  • سیاه (آفریقایی آمریکایی)
  • لاتین
  • بومی آمریکا
  • جزیره نشین اقیانوس آرام
  • آسیایی آمریکایی
  • فشار خون بالا، تری گلیسیرید بالا، کلسترول HDL پایین یا بیماری قلبی دارید
  • سابقه خانوادگی دیابت دارید
  • شما سابقه شخصی سطوح غیر طبیعی قند خون یا علائم مقاومت به انسولین دارید
  • شما در فعالیت بدنی منظم شرکت نمی کنید
  • شما زنی با سابقه سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا دیابت بارداری هستید. اگر جنس دیگری هستید و سابقه این شرایط سلامتی را دارید، ممکن است در معرض خطر باشید و باید آزمایش شوید
  • ADA همچنین توصیه می کند که اگر بالای 45 سال دارید، آزمایش اولیه قند خون را انجام دهید. این به شما کمک می کند یک خط پایه برای سطح قند خون تعیین کنید.

     از آنجایی که خطر ابتلا به دیابت با افزایش سن افزایش می یابد، آزمایش می تواند به شما در شناسایی شانس ابتلا به آن کمک کند.

 

نژاد و قومیت به عنوان "عوامل خطر"

 تمام بشر متعلق به یک نژاد واحد (هوموساپینس) است و بیش از 99 درصد از DNA در تمام انسانها یکسان است! تفاوت های نژادی نمایان شده  در رنگ پوست یا ویژگی های صورت بخشی از تنوع طبیعی نژاد انسان  است و ریشه در آب و هوای مختلف اجداد ما دارد.

 با این حال، نژاد به عنوان یک سیستم ساخته شده اجتماعی بر زندگی ما تأثیر می گذارد وقتی به «عوامل خطر» برای گروه‌های نژادی و قومی مختلف اشاره می‌کنیم، اغلب اینها تفاوت‌های بیولوژیکی واقعی نیستند. در عوض، این تفاوت ها به دلیل عوامل مختلفی است - مانند ترجیحات غذایی و عدم دسترسی به مراقبت های بهداشتی - که می تواند برخی از انسان ها را بیشتر از دیگران در معرض خطر برخی از بیماری ها قرار دهد.

 آزمایش قند خون

آزمایش دیابت(قند خون)

تنظیم قند خون در بدن به دو عامل بستگی دارد :

1- انسولین که عامل پایین آوردن قند خون بوده ( یکی از هورمون های بدن است که که تاثیرات مختلفی در در متابولیسم دارد ).

2- گلوکاگون که عامل بالا بردن قند خون بوده (هورموت ترشح شده توسط لوزالمعده یا پانکراس برای کاهش قند خون ترشح می شود).

به طور کلی در دیابت استطاعت یا توانمندی و شتاب بدن در استفاده و جذب گلوکز (قند ساده) دچار مشکل می شود و از این رو مشکلات ناشی از افزایش قند خون پدید می آید که از آن با عنوان هیپر گلیسمی یا افزایش بیش از حد گلوکز در پلاسمای خون نیز یاد می شود.

انواع دیابت – قند خون :

بیماری مزمن دیابت – قند خون به گونه های مختلفی تقسیم می شود که همواره پس از تشخیص آن بر اساس الگو ها و علائمی که از خود نشان می دهد برجسته و متمایز می شود با این حال خیلی از مبتلایان در دسته بندی مشخصی از نوع دیابت قرار نمی گیرند برای مثال دیابت در هنگام بارداری می تواند تا پس از بارداری به پایان نرسد و همچنان ادامه یابد .

به طور کلی دیابت به چهار دسته تقسیم می شود :

1- دیابت – قند خون نوع اول

این نوع دیابت - قند خون وابسته به انسولین شناخته می شود . در این نوع از دیابت – قند خون تخریب سلول های بتا ناشی از واکنش ایمنی سلولی در پانکراس صورت می گیرد که به زبان ساده تر واکنش خود ایمنی سلولی سبب می شود تا انسولین موجود در بدن کاهش یافته و در نهایت موفق به تنظیم قند خون نشود ، این عامل سبب می گردد تا بیمار به انسولین خارجی نیاز پیدا کند.

2-دیابت - قند خون نوع دوم

اکثر بیماران دیابتی جزء این دسته به شمار می آیند که این نوع به دیابت غیر وابسته به قند خون شناخته می شود . در این گونه بدن انسولین را تولید می کند و در مواردی غلظت انسولین در خون از حالت نرمال آن بیشتر است اما گیرنده های یاخته ای فرد به دلیل مقاومت مانع از ورود انسولین به سلول ها می شوند و عدم درمان در طولانی مدت به صورت تدریجی سبب تخریب منابع انسولین ساز شده و باعث بروز کمبود انسولین در بدن می شود.

3-دیابت - قند خون در حین بارداری

در این نوع از دیابت افزایش گلوکز در خون از حد متوسط سبب افزایش مقاومت بدن و ممانعت از ورود انسولین به درون سلول ها می شود و تا حد زیادی شبیه به دیابت نوع دو می باشد.

4- انواع خاص دیابت که خود شامل دسته بندی می باشد که البته همانگونه که مشخص است در صد ابتلا خیلی کمی را نسبت به جمعیت کل در بر می گیرد که می توان به :

الف – اختلال ژنتیکی عملکرد انسولین

ب – نواقص و اختلالات ژنتیکی سلول های بتا

پ – پانکراس برون ریز

ت – دیابت و قند در اثر مصرف دارو ها و مواد شیمیایی

اشاره داشت .

 

علائم و  راه های تشخیص دیابت – قند خون :

پرنوشی از مهترین علائم دیابت می باشد وعلائمی مانند ضعف و گرسنگی بیش از حد ، خشکی دهان ، کاهش و افزایش وزن ، پر ادراری را جزء علائم قند خون دانست اما با توجه به اینکه بدن تا قبل از بروز دیابت و قند خون علائم خاصی از خود نشان نمی دهد (به دلیل اینکه این بیماری از طریق اختلال در آناتومی بدن انسان به وجود می آید نه از طریق ویروس ها و غیره) تنها را تشخیص آن آزمایشات قند خون و یا تست های دیابت مربوطه می باشد . در خیلی از از مواد دیابت تایپ 2 بر اساس تست های قند خون – دیابت به صورت تصادفی تشخیص داده می شود.

آشنایی با آزمایش های دیابت یا تست های قند خون :

- تست FBS : Fasting Blood Sugar)) قند خون ناشتا که عموما برای انجام این آزمایش به 8 الی 10 ساعت ناشتا احتایج می باشد و در این تست سطح گلوکز در خون اندازه گیری می شود.

- تست BS : این آزمایش به عنوان تست تصادفی قند خون شناخته می شود و احتیاجی به ناشتا بودن ندارد. در این تست به دستور پزشک ، در یک روز 2 ساعت بعد از خوردن وعده های غذایی اصلی(صبحانه ، ناهار ، شام) از فعالیت زیاد و خوردن و آشامیدن تا حد ممکن خود داری نموده و تست قند خون می دهد به این ترتیب که بعد از میل نمودن هر 3 وعده صبحانه ، ناهار ، شام به مدت 2 ساعت از فعالیت زیاد و خوردن و آشامیدن تا حد ممکن خودداری نموده و تست می دهد.

نکته : خوردن آب در حد رفع تشنگی مانعی ندارد .

میل کردن صبحانه

عدم فعالیت ، خودداری از خوردن و آشامیدن به مدت 2 ساعت

انجام تست خون

میل کردن ناهار

عدم فعالیت ، خودداری از خوردن و آشامیدن به مدت 2 ساعت

انجام تست خون

میل کردن شام

عدم فعالیت ، خودداری از خوردن و آشامیدن به مدت 2 ساعت

انجام تست خون

 

 

- تست BS-4pm : انجام آن شخص آزمایش دهنده 4 ساعت قبل از انجام این آزمایش وعده ناهار را در حدود ساعت 12 ظهر (12 pm) میل نموده و از خوردن و آشامیدن تا حد ممکن تا قبل از انجام تست خودداری می کند .

- تست GTT : (Glucose Tolerance Test) تست قند خون - دیابت تحمل گلوکز با حداقل 4 نمونه ، این تست به عنوان آزمایش قند خون تشخیص افراد مستعد به دیابت است که به عنوان تست 3 مرحله ای قند خون - دیابت هم نیز شناخته می شود و همچنین لازم به ذکر است که برای بیمارانی که ناتوان از انجام پروسه این تست هستند این آزمایش به صورت یک مرحله ای انجام می شود.

در این آزمایش  مادران باردار بعد از 8 الی 10 ساعت ناشتا آزمایش خون می دهند ، پس از انجام آزمایش خون بسته به دستور پزشک بین 75 الی 120 گرم قند به همراه آب میل می کنند ، پس از آن در سه مرحله به فواصل زمانی یک ساعته آزمایش قند خون – دیابت می دهند .

                                                                          

انجام تست خون صبح  ناشتا( ناشتا 8 الی 10 ساعت)

مصرف قند تایین شده توسط پزشک به همراه آب

(مرحله اول) : انجام تست خون یک ساعت بعد از مصرف قند

(مرحله دوم) :انجام تست خون یک ساعت بعد از مرحله اول

(مرحله سوم) :انجام تست خون یک ساعت بعد از مرحله دوم

 

-تست GCT : (Glucose Challenge Test) تست چالش قند خون که بسته به نوع دسته دستور پزشک برای مادران باردار و اشخاص مشکوک به دیابت انجام می شود .

در این تست بعد از 8 الی 10 ساعت ناشتا 50 الی 75 گرم قند بسته به تشخیص پزشک مصرف می شود ، یک ساعت بعد از مصرف قند 50 گرمی آزمایش خون انجام می شود .

انجام تست خون صبح ناشتا( 8 الی 10 ساعت)

مصرف  50 الی 75 گرم قند به همراه آب و صبر کردن به مدت زمان یک ساعت

 انجام تست خون

 

 قند خون درآزمایشگاه بیمارستان رسالت

چه افرادی بیشتر در معرض دیابت – قند خون قرار دارند :

نکته قابل توجه در معرض دیابت – قند خون بودن این است که در معرض قند خون – دیابت بودن حتما به معنای دچاز شدن به این بیماری نیست بلکه به معنای پیشگیری از آن است .

- افرادی که سابقه ژنتیکی ابتلا به دیابت را دارند .

- وضعیت جسمانی افراد (چاقی و لاغری بیش از حد).

- تغذیه و رژیم غذایی نا سالم.

- سبک زندگی (نداشتن تحرک کافی ، ورزش نکردن)

- غیره

آیا درمان دیابت – قند خون بدون دارو امکان پذیر است :

مهمترین المان در درمان دیابت و یا هر بیماری دیگری این است که تنها برای مصرف دارو و هرگونه رژیم مربوطه تنها و تنها بر اساس دستور پزشک خود عمل کنیم و به هیچ عنوان بر اساس شنیده ها از افراد غیر متخصص عمل نکنیم و از استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک شخص دیگر یا بر اساس مطالب نوشته شده در سایت ها و شبکه های اجتماعی جدا خودداری بفرمایین .

آزمایش دیابت و قند خون یا آزمایشات و تشخیص دیابت : در این بخش به سوالات زیر پاسخ داده می شود:

چه افرادی لازم است از نظر دیابت مورد آزمایش قرار گیرند؟

برای تشخیص دیابت از چه آزمایشاتی استفاده می شود؟

چه نتایج آزمایشی به من می گوید که آیا دیابت یا پیش دیابت دارم؟

کدام آزمایش ها به پزشک کمک می کند تا بداند من چه نوع دیابتی دارم؟

پزشک شما می‌تواند دیابت، پیش دیابت و دیابت بارداری را با استفاده از آزمایش خون تشخیص دهد. آزمایشات خون نشان می دهد که آیا سطح گلوکز خون شما، که قند خون نیز نامیده می شود، بالاتر از محدوده ای است که برای شما سالم است یا خیر. آزمایش قند خون و انواع آن همچنین می تواند به شناسایی نوع دیابت شما کمک کند.

اگر فکر می کنید ممکن است دیابت داشته باشید، سعی نکنید خودتان تشخیص دهید. تجهیزات آزمایش خونی که می توانید بدون نسخه بخرید، مانند دستگاه اندازه گیری قند خون، نمی توانند دیابت را تشخیص دهند.

چه افرادی لازم است از نظر دیابت مورد آزمایش قرار گیرند؟

هر فردی که علائم دیابت را دارد باید برای این بیماری آزمایش شود. برخی از افراد هیچ علامتی نخواهند داشت، اما ممکن است عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را داشته باشند و باید آزمایش شوند. بیشتر زنان باردار نیز باید از نظر دیابت بارداری آزمایش شوند. آزمایش به پزشکان کمک می کند زودتر دیابت را پیدا کنند، بنابراین می توانند با بیماران خود برای مدیریت بیماری و پیشگیری از مشکلات سلامتی همکاری کنند.

 آزمایش خون به پزشکان در تشخیص دیابت و پیش دیابت کمک می کند.

 دیابت نوع 1

 پزشکان معمولاً دیابت نوع 1 را در کودکان و بزرگسالان جوان زمانی تشخیص می‌دهند که علائم دیابت داشته باشند، مانند احساس تشنگی و نیاز به دفعات بیشتر ادرار کردن، یا اگر ممکن است مبتلا به کتواسیدوز دیابتی باشند. علائم در بزرگسالان ممکن است کمتر خاص باشد.

 دیابت نوع 2

 کارشناسان توصیه می کنند در صورت داشتن عوامل خطر خاص، آزمایش معمول دیابت نوع 2 انجام شود. در صورت ابتلا به دیابت نوع 2شما ممکن است درخطر بیشتری باشید .

افراد در معرض خطر:

  •  سن 35 سال یا بیشتر
  •  سرخپوست آمریکایی، سیاهپوست یا آفریقایی آمریکایی، آمریکایی آسیایی، اسپانیایی/لاتینی، یا ساکن جزیره اقیانوس آرام
  •   افرادی که اضافه وزن یا چاقی دارند و حداقل یک عامل خطر دیگر دارند
  •  زنی که دیابت بارداری داشت

 کودکان همچنین ممکن است به دیابت نوع 2 مبتلا شوند. کارشناسان توصیه می کنند کودکان و نوجوانان بین 10 تا 18 سال که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند و حداقل یک عامل خطر بیشتر دارند، مانند وزن کم هنگام تولد، والدینی که در دوران بارداری دیابت داشته اند یا عوامل دیگر، آزمایش شوند.

 بزرگسالان و کودکانی که نتایج آزمایش دیابت طبیعی دارند باید هر 3 سال یکبار مورد آزمایش مجدد قرار گیرند

 اگر سطح گلوکز خون شما بالاتر از محدوده هدف باشد، اما به اندازه کافی بالا نباشد که بتوان دیابت را تشخیص داد، پزشکان شما را به پیش دیابت تشخیص می دهند. ابتلا به پیش دیابت جدی است زیرا احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. اما در حال توسعه دیابت نوع 2 قابل پیشگیری است. بزرگسالان و کودکانی که مبتلا به پیش دیابت تشخیص داده شده اند، باید هر سال از نظر دیابت نوع 2 آزمایش شوند.

 آزمایش دیابت نوع 2 قبل و در طول بارداری

 تمام زنانی که قصد بارداری دارند باید از نظر دیابت نوع 2 آزمایش شوند، به خصوص اگر دارای عوامل خطر باشند. اگر در حال حاضر باردار هستید، باید در اولین جلسه قبل از زایمان یا در 15 هفته اول بارداری آزمایش دیابت نوع 2 را انجام دهید. اگر دیابت دارید، باید در طول بارداری مراقبت‌های ویژه‌ای دریافت کنید تا از مشکلاتی برای شما و جنین جلوگیری کنید.

 دیابت بارداری

 همه زنان بارداری که تشخیص قبلی دیابت ندارند باید بین هفته‌های 24 تا 28 بارداری از نظر دیابت بارداری آزمایش شوند.

 اگر دیابت بارداری دارید، باید بعد از تولد نوزادتان آزمایش بدهید تا ببینید آیا دیابت نوع 2 دارید، معمولاً ظرف 12 هفته پس از زایمان این تست باید انجام شود.

 برای تشخیص دیابت از چه آزمایشاتی استفاده می شود؟

 پزشکان از انواع آزمایشات برای تشخیص دیابت و پیش دیابت استفاده می کنند. پزشک ممکن است بسته به اینکه آیا علائم دارید یا نه یا باردار هستید، آزمایش های مختلفی را توصیه کند.

 آزمایش گلوکز پلاسما ناشتا

 آزمایش گلوکز پلاسمای ناشتا (FPG) سطح گلوکز خون شما را در یک نقطه از زمان اندازه گیری می کند. برای قابل اطمینان ترین نتایج، پزشک شما این آزمایش را صبح بعد از حداقل 8 ساعت ناشتا بودن به شما می دهد. روزه یعنی چیزی برای خوردن و آشامیدن جز جرعه جرعه آب نداشته باشید.

 تست A1C

 آزمایش A1C یک آزمایش خون است که میانگین سطح گلوکز خون شما را در 3 ماه گذشته نشان می‌دهد. نام های دیگر تست A1C هموگلوبین A1C، HbA1C، هموگلوبین گلیکوزیله و تست هموگلوبین گلیکوزیله است. می توانید قبل از این آزمایش غذا بخورید و بنوشید. قبل از استفاده از تست A1C برای تشخیص دیابت، پزشک عواملی را در نظر می گیرد، مانند اینکه آیا شما در سه ماهه دوم یا سوم بارداری خود هستید یا اینکه آیا انواع خاصی از کم خونی یا مشکل دیگری در خون خود دارید یا خیر.

 انواع خاصی از هموگلوبین ، می توانند در اندازه گیری سطح A1C اختلال ایجاد کنند. اکثر تست های A1C مورد استفاده تحت تأثیر رایج ترین انواع هموگلوبین قرار نمی گیرند. اگر نتایج آزمایش A1C و سطح گلوکز خون شما مطابقت نداشت، پزشک باید در نظر بگیرد که آزمایش A1C ممکن است آزمایش قابل اعتمادی برای شما نباشد.

 پزشک شما نتیجه آزمایش A1C شما را به صورت درصد گزارش می‌کند، مانند A1C 7%. هر چه این درصد بیشتر باشد، میانگین سطح گلوکز خون شما بالاتر است.

 آزمایش تصادفی گلوکز پلاسما

 گاهی اوقات پزشکان از آزمایش تصادفی گلوکز پلاسما برای تشخیص دیابت استفاده می کنند که علائم دیابت را دارید و نمی خواهند منتظر بمانند تا 8 ساعت ناشتا باشید. ممکن است در هر زمانی این آزمایش خون را انجام دهید.

 تست چالش گلوکز

 اگر باردار هستید، ممکن است پزشک شما را از نظر دیابت بارداری با تست چالش گلوکز آزمایش کند. نام دیگر این آزمایش تست غربالگری گلوکز است. در این آزمایش، یک متخصص این کار را انجام می دهد یک ساعت پس از نوشیدن مایع شیرین حاوی گلوکز از خون خود نمونه برداری کنید. برای این آزمایش نیازی به ناشتا بودن ندارید. اگر سطح گلوکز خون شما بیش از حد بالا باشد - 135 میلی گرم در دسی لیتر تا 140 میلی گرم / دسی لیتر یا بیشتر - ممکن است لازم باشد برای آزمایش تحمل گلوکز خوراکی در حالی که ناشتا هستید مراجعه کنید.

 تست تحمل گلوکز خوراکی

 تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) به پزشکان در تشخیص دیابت نوع 2، پیش دیابت و دیابت بارداری کمک می کند. با این حال، تست OGTT نسبت به تست FPG و تست چالش گلوکز گران‌تر است و انجام آن به این راحتی نیست.

 قبل از انجام آزمایش، باید حداقل 8 ساعت ناشتا باشید. یک تکنیسین برای اندازه گیری سطح گلوکز شما پس از ناشتا نمونه خون می گیرد. در مرحله بعد، مایعی می نوشید که قند بالایی دارد. نمونه خون دیگری 2 ساعت بعد برای بررسی سطح گلوکز خون شما گرفته می شود. اگر سطح گلوکز خون شما بالا باشد، ممکن است دیابت داشته باشید.

 اگر باردار هستید، هر ساعت به مدت 2 تا 3 ساعت خون شما گرفته می شود. اگر سطح گلوکز خون شما دو یا چند بار در طول OGTT بالا باشد ، ممکن است دیابت بارداری داشته باشید.

 چه نتایج آزمایشی به من می گوید که آیا دیابت یا پیش دیابت دارم؟

 هر آزمایش برای تشخیص دیابت و پیش دیابت از اندازه گیری متفاوتی استفاده می کند. معمولاً پزشک از آزمایش دوم برای تأیید ابتلا به دیابت استفاده می کند.

 جدول زیر به شما کمک می کند تا بفهمید در صورت باردار نبودن نتایج آزمایش شما چه معنایی دارد.

 نتایج آزمایش برای تشخیص پیش دیابت و دیابت

 

 کدام آزمایش ها به پزشک کمک می کند تا بداند من چه نوع دیابتی دارم؟

اگرچه آزمایش‌هایی که در بالا توضیح داده شد می‌توانند دیابت شما را تأیید کنند، اما نمی‌توانند نوع دیابت نوع 1، نوع 2 یا نوع نادری از دیابت به نام دیابت تک ژنی را تشخیص دهند. درمان می تواند به نوع دیابت شما بستگی داشته باشد، بنابراین دانستن نوع دیابت شما مهم است.

 آزمایش ژنتیک

 آزمایش ژنتیکی می تواند اکثر اشکال دیابت تک ژنی را که در اثر تغییر یا جهش در یک ژن ایجاد می شود، تشخیص دهد. هر کسی ممکن است به دیابت تک ژنی مبتلا شود، اما در نوزادانی که قبل از 6 ماهگی به دیابت مبتلا می شوند، برخی از نوجوانان و برخی از بزرگسالان جوان بیشتر شایع است.

 اتوآنتی بادی ها

 اگر دیابت دارید، پزشکتان ممکن است به دنبال آنتی‌بادی‌های خاص بگردد تا ببیند دیابت شما نوع ۱ است یا خیر. اتوآنتی‌بادی‌ها پروتئین‌هایی در سیستم ایمنی شما هستند که به اشتباه به بافت‌ها و سلول‌های سالم شما حمله می‌کنند. یک تکنیسین نمونه ای از خون شما را برای این آزمایش می گیرد. اگر اتوآنتی بادی برای دیابت در خون شما یافت شود، ممکن است دیابت نوع 1 داشته باشید

 اگر دیابت ندارید اما والدینتان یا خواهر و برادر دیابت نوع 1 دارند، ممکن است پزشک شما این آزمایش را انجام دهد تا ببیند آیا شما در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 1 هستید یا خیر. ممکن است بخواهید در مورد علائم دیابت بیاموزید و طبق توصیه پزشک خود آزمایشات بعدی را انجام دهید

ظهور علائم دیابت ممکن است طولانی باشد. با این حال، ممکن است پزشک بتواند با انجام آزمایشات پزشکی مختلف، این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهد.این آزمایش ها می توانند اشکال مختلف دیابت از جمله دیابت نوع 1، نوع 2 و بارداری را تشخیص دهند.در این مقاله انواع دیابت و آزمایش‌هایی که آنها را تشخیص می‌دهند، شامل فرآیندها و نتایج آن‌ها شرح می‌دهیم. ما همچنین کیت های آزمایش خانگی و زمان مراجعه به پزشک را شرح می دهیم.

دیابت نوع 2

پزشکان می توانند از چندین آزمایش مختلف برای تشخیص دیابت نوع 2 استفاده کنند. در فرد مبتلا به این بیماری، بدن انسولین تولید می کند اما قادر به استفاده موثر از آن نیست.

هموگلوبین A1c

تست A1c میانگین سطح قند خون بیش از 3 ماه یک فرد را نشان می دهد

 یکی از رایج ترین تست های دیابت تست A1c است.

 پزشک ممکن است به این آزمایش هموگلوبین A1c، HbA1c یا هموگلوبین گلیکوزیله اشاره کند. اتصال مولکول های گلوکز (قند خون) به هموگلوبین را که جزء گلبول های قرمز است، اندازه گیری می کند.

 نتایج آزمایش A1c میانگین سطح قند خون فرد را در طول 3 ماه نشان می دهد. بر آمار موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی (NIDDK)، اگر مقدار a1c بالاتر از 5.7٪ باشد، نشان می دهد که مقدار گلوکز ثابت و غیرعادی بالایی در خون وجود دارد.

 لازم نیست فرد قبل از این آزمایش که فقط شامل گرفتن نمونه خون کوچک است ناشتا باشد.

 پزشک ممکن است دیابت را تنها بر اساس نتایج آزمایش A1c تشخیص دهد. با این حال، تنها شکلی از دیابت که می تواند تشخیص دهد، دیابت نوع 2 است.

 آزمایش گلوکز پلاسما ناشتا

 آزمایش گلوکز پلاسما ناشتا (FPG) مستلزم آن است که فرد به مدت 8 ساعت قبل از خون دادن غذا یا نوشیدنی نخورده باشد. ، و این آزمایش معمولاً شامل گرفتن خون از انگشت است .

 

 آزمایش تصادفی گلوکز پلاسما

 آزمایش تصادفی گلوکز پلاسما (RPG) همچنین شامل گرفتن خون از ورید بازو است. تفاوت عمده این تست با تست FPG در این است که تست RPG نیازی به ناشتا بودن فرد ندارد.

 دیابت نوع 1

 تشخیص نوع 1 سخت است. این بیماری زمانی ایجاد می شود که بدن انسولین کافی تولید نمی کند، هورمونی که برای پردازش قند خون به آن نیاز دارید.

 بدون درمان، دیابت نوع 1 می تواند سطح قند خون فرد را بسیار بالا ببرد. درمان شامل تزریق انسولین است.

 اگر پزشک به دیابت نوع 1 مشکوک باشد، بررسی می کند که آیا فرد علائم آن را تجربه می کند، که می تواند شامل خستگی شدید و علائم شبیه آنفولانزا باشد.

 پزشک همچنین می تواند از آزمایشات زیر استفاده کند:

: FPG این آزمایش خون نشان می دهد که بدن چقدر گلوکز را پردازش می کند.

 تست تحمل گلوکز خوراکی: برای این آزمایش فرد باید ناشتا باشد و سپس محلولی حاوی گلوکز بنوشد. سپس یک متخصص سطح قند خون را هر ساعت به مدت 2 تا 3 ساعت اندازه گیری می کند.

 :A1c این آزمایش می تواند میانگین سطح قند خون را در 3 ماه گذشته نشان دهد، اما نتایج می تواند در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 به اشتباه پایین باشد.

 اگر نتایج قطعی نباشد، پزشک ممکن است یکی از آزمایش‌های زیر را تجویز کند:

 

 پپتید سی: لوزالمعده این پروتئین را در کنار انسولین تولید می کند. سطوح پایین پپتید C در خون می تواند نشان دهنده سطوح پایین انسولین باشد.

 اتوآنتی بادی های انسولین: این آزمایش وجود پروتئین هایی را بررسی می کند که انسولین را هدف قرار داده و از بین می برند.

 اتوآنتی بادی های گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز: پزشکان از این آزمایش برای بررسی وجود آنتی بادی هایی استفاده می کنند که می توانند آنزیم ها را در سلول های تولید کننده انسولین از بین ببرند.

 اتوآنتی بادی 2 مرتبط با انسولینوما: وجود این آنتی بادی ها نیز می تواند نشان دهنده آن باشد بدن به سلول هایی که انسولین تولید می کنند حمله می کند.

 اتوآنتی بادی های سیتوپلاسمی سلول جزیره ای: بنیاد تحقیقات دیابت جوانان تخمین می زند که 80 درصد افراد مبتلا به دیابت نوع 1 دارای این نوع آنتی بادی هستند.

 انتقال روی 8: این آزمایش آنتی بادی هایی را شناسایی می کند که سلول های بتا تولید کننده انسولین را از بین می برند.

 ممکن است پزشک تنها پس از مشاهده نتایج چندین مورد از این آزمایشات بتواند تشخیص قطعی بدهد.

 دیابت بارداری

 پزشکان معمولاً از دو آزمایش برای تشخیص دیابت بارداری که در زنان باردار ایجاد می شود، استفاده می کنند.

 تست چالش گلوکز

 فرد باید یک ساعت قبل از آزمایش چالش گلوکز یک نوشیدنی با گلوکز بالا مانند آب انگور بنوشد.

 طبق منبع معتبر NIDDK، پزشک معمولاً این آزمایش را بین هفته های 24 تا 28 بارداری انجام می دهد. معمولاً اولین آزمایش دیابت بارداری است.

 آزمایش چالش گلوکز نیاز دارد که فرد  نوشیدنی حاوی گلوکز بنوشد. یک ساعت بعد، خون جهت بررسی سطح گلوکز گرفته می شود.

 

 نتیجه 135 میلی گرم در دسی لیتر (میلی گرم در دسی لیتر) یا بالاتر ممکن است نشان دهد که بدن گلوکز را به درستی پردازش نمی کند.

 برای تایید تشخیص دیابت بارداری، پزشک آزمایش تحمل گلوکز خوراکی را توصیه می کند.

 تست تحمل گلوکز خوراکی

 این آزمایش مستلزم ناشتا بودن زن به مدت 8 ساعت و گرفتن نمونه خون است. در مرحله بعد، او چیزی می‌نوشد که حاوی گلوکز است و یک متخصص یک بار در ساعت به مدت حداقل 2 ساعت خون می‌گیرد.

 اگر سطح قند خون در طول این دوره بالا بماند، این می تواند نشان دهنده دیابت بارداری باشد.

 تست خانگی

 برخی از آزمایش ها برای افراد امکان پذیر است که خودشان در خانه انجام دهند. این شامل:

 آزمایش قند خون

 کیت های تست خانگی می توانند قند خون را اندازه گیری کنند. اجزای خاص کیت ها متفاوت است، اما بیشتر شامل موارد زیر است:

 لانتس برای نیش زدن انگشت

 نوارهای آزمایش برای جمع آوری خون

 دستگاهی به نام گلوکومتر که آن را ارزیابی می کند نمونه و قرائت می کند

 یک پزشک سطح قند خون هدف فرد را تعیین می کند، و همچنین توضیح می دهد که کدام نتایج نشان دهنده نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

 آزمایش کتون ادرار

 نوع متفاوتی از آزمایش خانگی، ادرار را از نظر وجود کتون ارزیابی می‌کند که بدن با تجزیه چربی‌ها برای انرژی تولید می‌کند. کتون ها معمولاً نشان می دهند که بدن انسولین بسیار کمی دارد.

 

 اکثر داروخانه ها این کیت ها را می فروشند. این آزمایش شامل جمع آوری نمونه ادرار، سپس قرار دادن نوارهای ارائه شده در ادرار است. اینها وجود کتون ها را نشان می دهد.

 اگر سطح کتون متوسط ​​یا بالا باشد، معمولاً فرد باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشد.

 نتایج

 نتایج آزمایش دیابت می تواند به پزشکان در تشخیص دقیق کمک کند.

 طبق منبع NIDDKTrusted، موارد زیر طیف کلی نتایج آزمایش دیابت است. پزشکان ممکن است از این محدوده ها هنگام بررسی تشخیص دیابت استفاده کنند.

 A1c

 

 نرمال: کمتر از 5.7%

 پیش دیابت: 5.7-6.4٪

 دیابت: 6.5٪ یا بالاتر

 FPG

 نرمال: 99 میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر

 پیش دیابت: 100-125 میلی گرم در دسی لیتر

 دیابت: 126 میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر

 RPG

 زمانی که سطح آن 200 میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر باشد، ممکن است فرد مبتلا به دیابت باشد.

 

 

 

 یک پزشک یا یک مربی آموزش دیده دیابت می تواند اطلاعات بیشتری در مورد آزمایش ها و اهداف آنها ارائه دهد. اکثر آنها آزمایش خون هستند، اگرچه آزمایش کتون ادرار نیز می تواند نشان دهد که آیا بدن انسولین کافی دارد یا خیر. پس از تشخیص، پزشک ممکن است از برخی از این آزمایش‌ها برای ردیابی اثربخشی برنامه مراقبت از دیابت فرد استفاده کند.

 چگونه از دیابت نوع 2 پیشگیری می کنید؟

  اقداماتی وجود دارد که افراد می توانند برای کاهش چشمگیر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 انجام دهند. حفظ وزن سالم، خوب غذا خوردن و ورزش اغلب سه اقدام پیشگیرانه بسیار موثر هستند.

 طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا (ADA)، بیش از 9 درصد از جمعیت جهان با دیابت زندگی می کنند. در سال 2015، تعداد افراد مبتلا به پیش دیابت بیش از 84 میلیون نفر بود. از آنجایی که دیابت یک نگرانی رو به رشد برای سلامتی است، بسیاری از مردم مایلند راه های پیشگیری از آن را بیاموزند.

دیابت بر دو نوع است : نوع 1 و نوع 2. پیشگیری و ممانعت  از دیابت نوع 1 غیر قابل انجام است. با این حال، چندین مرحله وجود دارد که یک فرد می تواند برای کاهش قابل توجه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 انجام دهد.

چگونه از دیابت نوع 2 پیشگیری کنیم

 سه راه برای پیشگیری از دیابت نوع 2 وجود دارد:

 حفظ وزن سالم

 داشتن یک رژیم غذایی متعادل می تواند به حفظ وزن سالم کمک کند.

 یکی از مهم ترین اقداماتی که یک فرد می تواند برای جلوگیری از شروع دیابت نوع 2 انجام دهد، رسیدن به وزن مناسب یا حفظ آن است.

 مؤسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی منبع معتبر پیشنهاد می کند که اگر فردی که اضافه وزن دارد حدود 5 تا 7 درصد وزن بدن خود را از دست بدهد، می تواند شانس ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

 با توجه به ADA، اضافه وزن می تواند خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش دهد :

  •  دیابت نوع 2
  •  بیماری قلبی
  •  سکته
  •  قند خون بالا
  •  فشار خون بالا
  •  سطح کلسترول مضر

 اگر فردی که اضافه وزن دارد وزن کل خود را تنها 10 تا 15 درصد کاهش دهد، ممکن است خطر ابتلا به این شرایط را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. با این حال، کنترل موثر وزن می تواند چالش برانگیز باشد. نتایج اغلب دیر به دست می آیند و نیاز به تغییر در فعالیت بدنی و همچنین عادات غذایی دارند.

 برخی از استراتژی هایی که یک فرد می تواند برای کمک به رسیدن و حفظ وزن سالم امتحان کند عبارتند از:

  •  پیوستن به یک گروه پشتیبانی
  •  نگه داشتن یک دفترچه غذایی
  •  خوردن وعده های کوچکتر
  •  نوشیدن آب فراوان
  •  تهیه یک برنامه غذایی
  •  پیوستن به باشگاه ورزشی، باشگاه دویدن، یا کلاس یوگا
  •  زمان کمتری را برای نشستن در طول روز صرف کنید
  •  خواب کافی

 افرادی که می خواهند وزن کم کنند باید با پزشک خود در مورد روش های ایمن و موثر صحبت کنند.

 خوردن یک رژیم غذایی متعادل

 حفظ یک رژیم غذایی متعادل می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

 داشتن یک رژیم غذایی متعادل به معنای صرفاً کاهش کالری نیست. داشتن یک رژیم غذایی متعادل شامل خوردن غذاهای غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر، پروتئین و چربی های خوب است.

 همچنین به معنای پرهیز یا کاهش مصرف غذاهای حاوی قند و سدیم افزوده است.

 برخی از بهترین غذاهایی که باید در رژیم غذایی پیشگیرانه گنجانده شوند عبارتند از:

  •  سبزیجات برگ سبز
  •  لوبیا
  •  سبزیجات غیر نشاسته ای
  •  میوه های تازه یا یخ زده
  •  پروتئین های بدون چربی مانند ماهی و توفو
  •  آجیل و دانه ها
  •  بلغور جو دوسر و غلات کامل
  •  غذاهایی که نباید مصرف شود عبارتند از:
  •  نوشیدنی های شیرین، از جمله نوشیدنی های انرژی زا، نوشابه ها و آبمیوه ها
  •  گوشت های فرآوری شده، مانند بیکن
  •  تنقلات بسته بندی شده
  •  شیرینی و دسر

 ایده خوبی است که با گام ها و تغییرات کوچک شروع کنید. برای مثال، کسی که به طور منظم نوشابه می‌نوشد، می‌تواند آن را با آب گازدار جایگزین کند. مثال دیگر جایگزینی غلات سفید و پاستا با انواع غلات کامل است. همچنین سعی کنید حجم وعده های غذایی خود را کاهش دهید و چند دقیقه قبل از غذا آب بنوشید. این می تواند به کاهش مقدار کالری فردکه در زمان غذا مصرف می کند کمک کند

 ورزش منظم

 ورزش کردن سبب کاهش میزان  ابتلا به دیابت نوع 2 می شود.

 بخش مهمی از رسیدن و حفظ وزن سالم، ورزش منظم است. این دارای طیف وسیعی از مزایای سلامتی است، از جمله:

  •  بهبود جریان خون
  •  کاهش خطر بیماری قلبی
  •  بهبود استقامت
  •  کاهش وزن
  •  ارائه تسکین استرس
  •  بهبود انعطاف پذیری

 انواع مختلفی از ورزش وجود دارد که فرد می تواند برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 تلاش کند. این شامل:

  •  ورزش های هوازی، مانند پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا یا دویدن
  •  تمرین قدرتی با استفاده از وزنه یا باند
  •  تمرینات کششی، مانند یوگا یا پیلاتس

 همچنین فرد می تواند با استفاده از میز ایستاده، پارک کردن دورتر از محل کار و استفاده از وسایل حمل و نقل فعال، حرکت بیشتری را در روز خود بگنجاند.

 

 طبق ADA، یک فرد باید 30 دقیقه در طول روز حرکت یا کشش را انجام دهد.

 مردم همیشه باید قبل از شروع یک رژیم ورزشی برای اولین بار با پزشک صحبت کنند تا در مورد ایمنی و خطرات صحبت کنند

 عوامل خطر

 عوامل خطری که فرد می تواند آنها را کاهش دهد عبارتند از سطح کلسترول و وزن. داشتن سطوح بالاتر کلسترول بد و اضافه وزن هر دو خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.

 افراد می توانند برخی از عوامل خطر دیابت نوع 2، اما نه همه آنها را کاهش دهند. عوامل خطری که فرد نمی تواند آنها را تغییر دهد عبارتند از:

 سن: افراد مسن بیشتر از افراد جوان در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.

 نژاد: سرخپوستان آمریکایی، آفریقایی-آمریکایی ها، بومیان هاوایی، آمریکایی های مکزیکی، ساکنان جزایر اقیانوس آرام و آمریکایی های آسیایی در خطر ابتلا به دیابت هستند.

 سابقه خانوادگی: داشتن یکی از اعضای نزدیک خانواده، مانند خواهر یا برادر یا والدین، مبتلا به دیابت نوع 2، خطر ابتلا را در فرد افزایش می دهد.

 دیابت بارداری: زنانی که در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا می شوند، در معرض خطر بیشتری هستند دیابت نوع 2.

 علائم اولیه دیابت

 افزایش تشنگی یکی از علائم اولیه بالقوه دیابت نوع 2 است.

 چندین علامت هشدار دهنده بالقوه وجود دارد که ممکن است فرد تجربه کند که نشان دهنده ابتلا به دیابت است. این شامل:

  •  افزایش تشنگی
  •  نیاز مکرر به ادرار کردن
  •  احساس گرسنگی مداوم
  •  تاری دید
  •  خستگی
  •  ایجاد لکه های تیره تر پوست
  •  خارش
  •  بی حسی یا گزگز در دست یا پا
  •  زخمهای دیر التیام یابنده

زمان مراجعه به پزشک :

 با افزایش سن افراد باید برای معاینات سالانه به پزشک خانواده خود مراجعه کنند. پزشک معمولاً برای بررسی عواملی مانند سطح قند خون، کلسترول و سایر علائم هشدار دهنده سلامت، آزمایش خون را تجویز می کند.

 در معاینات سالانه، فرد می تواند از پزشک خود درباره راهکارهایی که به پیشگیری از دیابت کمک می کند، بپرسد، به خصوص اگر سابقه خانوادگی این بیماری را داشته باشد.

 اگر فردی علائم یا نشانه های دیابت را تجربه کرد، بهتر است با پزشک مشورت کند. این به این دلیل است که تشخیص زودهنگام دیابت می تواند به کاهش علائم کمک کند.

دیابت نوع 2 نگرانی فزاینده ای برای بسیاری از افراد است. اگرچه برخی از عوامل خطر وجود دارد که افراد نمی توانند آنها را تغییر دهند، مانند سن و سابقه پزشکی خانوادگی، اقدامات متعددی وجود دارد که آنها می توانند برای کاهش احتمال ابتلا به این بیماری انجام دهند.

 حفظ وزن مناسب، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم همگی می توانند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کنند.

 

 چگونه دیابت را مدیریت کنیم

  •  خود نظارتی
  •  وزن متناسب
  •  تغذیه
  •  ورزش
  •  سیگار نکش

 به طور منظم دارو مصرف کنید

 در حالی که هیچ درمانی برای دیابت وجود ندارد، با درمان و استراتژی های خود مدیریتی، فرد می تواند زندگی طولانی و سالمی داشته باشد دیابت یک بیماری مزمن است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. در ایالات متحده، سالانه 1.5 میلیون نفر تشخیص دیابت دریافت می کنند.

 دیابت بر کودکان و نوجوانان نیز تأثیر می گذارد. تقریباً 193000 نفر زیر 20 سال در کشور به دیابت مبتلا شده اند.

 خود مدیریتی دیابت می تواند سطح قند خون را کاهش دهد، خطر مرگ و میر و هزینه های مراقبت های بهداشتی و همچنین وزن در افراد دارای اضافه وزن را کنترل کند.

 در این مقاله به راهکارهایی می پردازیم که افراد مبتلا به دیابت می توانند هر روز از آنها برای بهبود سلامت خود استفاده کنند.

 افراد می توانند دیابت خود را با دستگاه اندازه گیری قند خون کنترل کنند.

 دو شاخص مهم برای کنترل دیابت، سطح هموگلوبین گلیکوزیله و گلوکز خون است. اندازه گیری هموگلوبین گلیکوزیله نیاز به آزمایش خون در مطب دارد، اما فرد می تواند گلوکز خون خود را در خانه اندازه گیری کند.

 

 پزشکان توصیه می کنند افرادی که از انسولین استفاده می کنند سطح گلوکز خود را بررسی کنند. فرکانس صحیح این بررسی ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما پزشکان معمولا نظارت را توصیه می کنند سطح قبل و بعد از غذا، قبل از خواب و قبل از ورزش.

 افراد دیابتی که انسولین مصرف نمی کنند باید سطح قند خون خود را نیز بررسی کنند. خود نظارتی می تواند اطلاعاتی در مورد اثرات تغییرات رژیم غذایی، فعالیت بدنی و دارو بر سطح قند خون ارائه دهد.

 با دستگاه گلوکز سنج، فرد می تواند در هر زمانی سطح قند خون خود را اندازه گیری کند.

 همچنین مانیتورهای مداوم گلوکز وجود دارد که اطلاعات لحظه ای در مورد سطح قند خون ارائه می دهد. اینها به طور خودکار سطوح را هر 5 دقیقه از طریق یک سنسور کوچک که در زیر پوست قرار داده می شود اندازه گیری می کنند.

 هنگامی که شخصی از آن به درستی استفاده می کند، این نوع فناوری می تواند نتایج سلامتی را بهبود بخشد.

 یک تیم مراقبت های بهداشتی می تواند از قرائت قند خون در خانه برای اصلاح دارو، تغذیه و برنامه های خود مدیریتی استفاده کند

 وزن سالم را حفظ کنید

 برای افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت دستیابی و حفظ وزن مناسب بسیار مهم است.  تحقیقات نشان می‌دهد که در میان افرادی که اضافه وزن دارند، کاهش وزن متوسط ​​و مداوم می‌تواند به مدیریت دیابت نوع ۲ کمک کند و سرعت تبدیل شدن پیش دیابت به دیابت را کاهش دهد.

 آنها همچنین خاطرنشان کردند که انجام تنظیمات رژیم غذایی می تواند سطح هموگلوبین گلیکوزیله را 0.3٪ تا 2٪ در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد. تغذیه درمانی همچنین می تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی شود. برای تسهیل این تنظیمات سبک زندگی، ADA توصیه می کند با یک متخصص تغذیه با تخصص در زمینه دیابت و مدیریت وزن مشورت کنید.

 تغذیه خوب داشته باشید

 پیروی از یک برنامه غذایی می تواند یکی از چالش برانگیزترین جنبه های خود مدیریتی دیابت باشد. ایجاد یک برنامه با یک متخصص تغذیه ثبت شده که در مورد تغذیه خاص دیابت آگاه است می تواند کمک کند.

 برای برخی افراد، تغییرات رژیم غذایی به تنهایی برای کنترل سطح قند خون کافی نیست. دیابت یک بیماری پیشرونده است، به این معنی که می تواند در طول زمان بدتر شود. ADA استفاده از ترکیبی از دارو و تغذیه درمانی برای رسیدن به اهداف قند خون مناسب را توصیه می کند.

 

آزمایش خون برای دیابت

آزمایش خون به پزشک این امکان را می دهد که سطح قند خون شما را هنگام ارزیابی دیابت تعیین کند. انواع مختلفی از آزمایش خون دیابت وجود دارد.

تست A1c

آزمایش خون به پزشک اجازه می دهد تا سطح قند خون را در بدن تعیین کند. آزمایش A1C یکی از رایج‌ترین آزمایش‌ها است زیرا نتایج آن سطح قند خون را در طول زمان تخمین می‌زند و لازم نیست قبل از آزمایش ناشتا باشید.آزمایش A1C به عنوان آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله نیز شناخته می شود. این تست اندازه گیری می کند که چه مقدار گلوکز به همگلوبین (پروتئین) موجود در گلبول های قرمز شما متصل شده است.

 

تست A1C میانگین قند خون شما را برای حدود 3 ماه اندازه گیری می کند که طول عمر گلبول های قرمز خون است. این آزمایش فقط به کشیدن مقدار کمی خون نیاز دارد. خون را می توان با فشار از چوب انگشت گرفت یا از بازوی شما گرفت.

تست های آزمایشگاهی توسط برنامه ملی استانداردسازی گلیکوهموگلوبین (NGSP) استاندارد شده است. این بدان معناست که مهم نیست چه آزمایشگاهی آزمایش را انجام می دهد، روش های آزمایش خون یکسان است.

بر اساس منبع معتبر موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، تنها آزمایش هایی که توسط NGSP تایید شده اند باید به اندازه کافی قطعی برای تشخیص دیابت در نظر گرفته شوند.

ممکن است برخی افراد با استفاده از تست A1C نتایج متفاوتی داشته باشند. این شامل افراد مبتلا به بیماری کلیوی می شود. در این شرایط پزشک ممکن است آزمایش های جایگزین  برای دیابت را پیشنهاد کند.

آزمایش A1C نیز در مدیریت دیابت استفاده می شود. معمولاً هدف برای فردی که در درمان دیابت است 7 درصد یا کمتر است. با این حال، هدف A1C شما بر اساس وضعیت سلامتی شما فردی خواهد بود.

 

 

 

درباره ما :

مجموعه آزمایشگاه بیمارستان رسالت تهران طرف قرار داد تمامی بیمه های تکمیلی و پایه می باشد . این مجموعه با به کارگیری پیشرفته ترین و دقیق ترین دستگاه های روز موجود در کشور و همچنین استفاده از با کیفیت ترین کیت های آزمایشگاه موجود همواره به صورت شبانه روزی و تمام وقت در تمامی روزهای سال از جمله روزهای تعطیل رسمی آماده خدمت رسانی به مراجعین عزیز به صورت حضوری می باشد . لازم به ذکر است که این آزمایشگاه در صورتی که شما درخواست انجام تست در منزل و یا محل کار را داشته باشید در صورت رزرو از طریق < لینک > و یا تماس با شماره های آزمایشگاه (واتس آپ و تلفن ثابت ) آماده خدمت رسانی می باشد .

آزمایش دیابت|آزمایش قند خون|تست دیابت|تست قند خون

درباره ما

آزمایشگاه پاتوبیولوژی بیمارستان رسالت(رویال تهران) با مساحت 500 متری در جنب پل سید خندان تهران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان  (شرکت های دولتی و خصوصی و سازمان ها و موسسات )می باشد. ضمنا آزمایشگاه بیمارستان رسالت پذیرای کلیه بیمه های تکمیلی می باشد.

 

تماس

آدرس : تهران - ضلع شرقی پل سید خندان، اول 45 متری رسالت، نبش ابوذر غفاری

تلفن : 02122862018  _ 02122852658
تلفن پشتیبانی شبانه روزی : 09198042925
فکس : 02122897319

 

 

نقشه آزمایشگاه

منوی اصلی