آزمایش روتین | تست معمول آزمایشگاهی|تست روتین

آزمایش روتین | تست معمول آزمایشگاهی : آزمایش خون یک جزء کلیدی برای پیشگیری از انواع بیماری‌های دژنراتیو است. یک غربالگری کامل خون می‌تواند مشکلات بالقوه سلامتی را قبل از اینکه فرصتی برای ظهور پیدا کند و به چیزی غیرقابل کنترل تبدیل شود، نشان دهد.

در آزمایشگاه بیمار ستان رسالت تهران ، می‌توانید آزمایش چکاپ  یا  هر نوع آزمایش خونی را انجام دهید تا مطمئن شوید که سلامت شما به همان اندازه که باید کامل است. ما تست در زمینه های زیر را ارائه می دهیم:

 

  • هماتولوژی
  • بیوشیمی
  • غدد درون ریز
  • ایمونولوژی
  • بیماری های عفونی
  • میکروبیولوژی
  • آسیب شناسی بالینی
  • سیتولوژی و هیستوپاتولوژی

  تست معمول آزمایشگاهی|تست روتین

هماتولوژی:

هماتولوژی شاخه ای از پزشکی است که به مطالعه خون، اندام های خون ساز و بیماری های خونی می پردازد. آزمایشات هماتولوژی شامل ارزیابی آزمایشگاهی تشکیل خون و اختلالات خونی است.

 

چند نمونه از این تست ها عبارتند از:

 

شمارش کامل خون - شمارش تعداد کل گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت های موجود در خون.

 

گسترش خون - خون روی یک لام شیشه ای که با رنگ های خاص رنگ آمیزی شده و زیر میکروسکوپ مشاهده می شود، آغشته می شود. تعداد، شکل و اندازه سلول های خونی و وجود هر گونه سلول غیر طبیعی یا سلول نابالغ ذکر شده است. رنگ‌آمیزی ممکن است گلبول‌های قرمز غیرطبیعی مانند سلول‌های داسی شکل یا اسفروسیت‌ها را افزایش دهد.

رنگ آمیزی همچنین ممکن است انگل های خونی مانند مالاریا، توکسوپلاسموز و میکروفیلیاریازیس را شناسایی کند.ارزیابی و رنگ آمیزی پلاکت ها یا مگاکاریوسیت های نابالغ نیز ممکن است انجام شود.

 

ارزیابی گرانولوسیتوزو  سرعت رسوب گلبول قرمز (ESR) ممکن است آزمایش شود.

 ممکن است مغز استخوان مورد بررسی قرار گیرد.

 وضعیت آهن و کم خونی ها با استفاده از آزمایش هایی مانند فریتین سرم، ویتامین B12 و سطح فولات ارزیابی می شود.

 برای مثال، تست کومبس یا آنتی گلوبولین ممکن است برای تعیین گروه خونی و تطبیق خون قبل از انتقال خون استفاده شود.

 عملکرد پلاکت در خونریزی و انعقاد ممکن است با استفاده از آزمایشی به نام زمان پروترومبین بررسی شود.

 دیاسکوپی تکنیکی است که برای تعیین عروقی، غیر عروقی یا خونریزی دهنده ضایعه استفاده می شود.

 ارزیابی D-dimer ممکن است برای بررسی اختلالات ترومبوتیک انجام شود.

 الکتروفورز ممکن است برای بررسی پروتئین های موجود در خون مانند هموگلوبین و بررسی هموگلوبینوپاتی هایی مانند تالاسمی یا کم خونی سلول داسی شکل استفاده شود.

 آنزیم G6PD ممکن است در بیماری سلول داسی شکل ارزیابی شود.

 بررسی بیوپسی طحال.

 تکنیک های ایمونوسیتوشیمی برای تشخیص آنتی ژن ها در داخل و روی سطح سلول ها.

 ارزیابی بیماری های ذخیره سازی مانند بیماری گوچر، بیماری نیمن پیک و بیماری ذخیره گلیکوژن.

 ارزیابی اختلالات میلوپرولیفراتیو مزمن با استفاده از آزمایش مغز استخوان و خون.

 ارزیابی سندرم های هموفاگوسیتیک.

 کاریوتایپ برای بررسی اختلالات و ناهنجاری های کروموزومی

تست های بیوشیمیایی

مشخصات بیوشیمیایی مجموعه ای از آزمایش های خونی است که برای ارزیابی ظرفیت عملکردی چندین اندام و سیستم حیاتی مانند کبد و کلیه ها استفاده می شود. این آزمایشات را می توان با معده خالی انجام داد یا نه، و معمولاً با شمارش کامل خون (CBC) همراه است.

دیابت: سطح گلوکز (قند خون) و پنل رفلکس HbA1c در موارد قند خون بالا (ارزیابی غیر ناشتا)

عملکرد کلیه: اوره، کراتینین، eGFR (محاسبه میزان فیلتراسیون گلومرولی)، اسید اوریک، فسفر

نقرس: اسید اوریک

سلامت استخوان، عملکرد غده پاراتیروئید، وضعیت ویتامین D: کلسیم، فسفر، آلکالین فسفاتاز (ALP)

خطر بیماری قلبی عروقی: کلسترول، تری گلیسیرید، کلسترول HDL، آپولیپوپروتئین B (اگر سطح تری گلیسیرید خیلی بالا باشد)

عملکرد کبد و مجرای صفراوی: بیلی روبین تام، ALP، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT)، آلبومین

اختلالات همولیتیک: کل و بیلی روبین مستقیم (در صورت لزوم)

 عملکرد غده فوق کلیوی، کم آبی، ادم، فشار خون بالا، اختلالات pH خون و غیره: Na، K، Cl.

 وضعیت تغذیه و عملکرد مغز استخوان: پروتئین ها، آلبومین، گلوبولین، نسبت آلبومین/گلوبولین

 عناصر مختلف نمایه بیوشیمیایی به پزشک اجازه می دهد تا گزینه های تشخیصی مختلفی را مشخص کند که متعاقباً می تواند از طریق آزمایش های اضافی تأیید شود

 

 

تست های ایمنی شناسی:

آزمایش خون ایمونولوژیک آزمایشی است که از گروهی از آنالیزهای تشخیصی خون که از آنتی ژن ها (پروتئین های خارجی) و آنتی بادی ها (ایمونوگلوبولین ها) برای تشخیص ناهنجاری های سیستم ایمنی استفاده می کند. آنتی بادی ها به آنتی ژن ها از بدن متصل می شوند و به حذف آن ها کمک می کنند.

ناتوانی بدن در تولید کلاس های خاصی از ایمونوگلوبولین ها (IgG، IgA، IgM، IgD، IgE) می تواند منجر به بیماری شود. کمپلکس هایی که در اثر واکنش آنتی ژن-آنتی بادی ایجاد می شوند تقریباً در هر بافتی رسوب می کنند و می توانند منجر به اختلال در عملکرد آن اندام شوند. سنجش ایمونوفلورسانس برای تشخیص آنتی بادی های ضد هسته ای (آنتی بادی هایی که به آنتی ژن های درون هسته متصل می شوند) می توانند برای تشخیص بیماری هایی مانند لوپوس اریتماتوز سیستمیک استفاده شوند. سنجش برای شناسایی کمپلکس‌های خاص IgG و IgM که به عنوان فاکتورهای روماتوئید شناخته می‌شوند، می‌توانند به تأیید تشخیص برخی شرایط از جمله سندرم شوگرن، آرتریت روماتوئید و مزمن کمک کنند.

 تست سنجش ایمونوسوربنت مرتبط با آنزیم

 ناتوانی بدن در ایجاد آنتی بادی برای باکتری های مهاجم ممکن است ناشی از عفونت با HIV باشد که به گلبول های سفید خون - عمدتاً مونوسیت ها، ماکروفاژها و لنفوسیت های T کمکی - حمله می کند. سلول های T کمکی زیرگروهی از لنفوسیت های T هستند که تنظیم کننده های اولیه پاسخ ایمنی هستند و در پاسخ به تحریک آنتی ژنی تکثیر می شوند. آزمایش HIV با روش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (ELISA) و تست آنتی بادی ایمونوبلات وسترن (Western blot) انجام می شود.

 

 

تست های آسیب شناسی:

آسیب شناسی معاینه و تشخیص یک بیماری است. پلی از فناوری مدرن بین علم و پزشکی ایجاد می کند. زیربنای هر موضوع مراقبت از فرد مبتلا، از معاینه تشخیصی و توصیه درمانی گرفته تا استفاده از فناوری ژنتیکی مدرن و توقف بیماری است. پیامدهای این ارزیابی‌های آسیب‌شناسی به پزشکان در تشخیص و برخورد صحیح با مبتلایان کمک می‌کند.

آسیب شناسی بالینی پاسخگوی آزمایشات بالینی انجام شده از خون، ادرار و مایعات بدن است. این آزمایشگاه‌های پاتولوژی صدها هزار معاینه را در بخش‌های تشخیصی متعددی مانند هماتولوژی، میکروبیولوژی، شیمی پزشکی، ایمونوهماتولوژی و ایمونولوژی انجام می‌دهند. آزمایش های متعددی در این آزمایشگاه ها برای تشخیص و تشخیص انواع بیماری ها انجام می شود.

  1. آزمایش شمارش کامل خون:

این آزمایش بالینی که به آن CBC نیز گفته می‌شود، استانداردترین آزمایش خونی است که در آزمایشگاه‌های پاتولوژی انجام می‌شود. نتیجه این آزمایشات بالینی است انواع سلول های داخل نمونه خون را که متشکل از گلبول های قرمز و سفید و پلاکت ها است، تولید می کند. این تست بالینی به تعیین وضعیت استاندارد تناسب اندام، نمایش اختلالات و مقایسه وضعیت رژیم غذایی کمک می کند. می تواند به بررسی علائم و نشانه ها از جمله خستگی، ضعف و کبودی کمک کند. همچنین، این آزمایش بالینی به تشخیص بیماری هایی از جمله کم خونی، مالاریا، لوسمی و عفونت کمک می کند.

  1. تست بالینی زمان پروترومبین:

 تست بالینی پروترومبین تایم، که علاوه بر آن به عنوان Pro Time شناخته می شود، مدت زمان لخته شدن نمونه خون را اندازه گیری می کند. پنج عامل خاص مرتبط با لخته شدن خون از طریق این آزمایش انعقاد خون مورد آزمایش و اندازه گیری قرار می گیرند. به طور کلی، ناهنجاری‌های خونریزی از طریق این آزمایش‌ها غربالگری می‌شوند تا پزشک بتواند درمان‌های بالینی را تعیین کند که از بروز ناهنجاری‌ها به مشکل جلوگیری می‌کند.

  1. تست بالینی پانل متابولیک پایه (BMP):

 این تست آزمایشگاهی بالینی تعیین می کند و مقادیر اجزایی مانند سدیم، کلرید، دی اکسید کربن، اوره خون، کراتینین، گلوکز، پتاسیم، کلسیم و نیتروژن را اندازه گیری می کند که به نوبه خود به تعیین سطح قند خون، کل الکترولیت ها و پایداری مایع کمک می کند. افزودن عملکردهای کلیه همچنین می‌توانید 12 ساعت زودتر از این تست آسیب‌شناسی سریع‌تر انجام دهید.

  1. تست بالینی پانل متابولیک جامع (CMP):

 با توجه به تمرکز بر روی سیستم های اندام، این تست آسیب شناسی شش معاینه اضافی را برای ارزیابی عملکردهای متابولیک بدن به طور کامل انجام می دهد.

  1. تست بالینی پانل لیپید:

 این تست پاتولوژی مجموعه‌ای از کارآزمایی‌های بالینی است که برای ارزیابی خطر مشکلات قلبی انجام شده است. این آزمایش به طور کلی سطح کلسترول و تری گلیسیرید را بررسی می کند و نشانگر دقیق سلامت قلب شما است. این آزمایش خون قصد دارد سطوح اجزای مختلف مانند کلسترول و HDL و LDL و تری گلیسیرید را اندازه گیری کند. پزشکان به طور کلی توصیه می شود هر 2 سال یک بار در این آزمون معاینه شوید.

  1. تست بالینی پانل کبد (LP):

 این آزمایش بالینی به تشخیص عملکرد کبد و خروجی احتمالی هرگونه تومور کمک می کند. این آزمایش به تشخیص بیماری های کبدی از جمله آسیب کبدی ناشی از الکل، کبد چرب، هپاتیت C و B کمک می کند.

  1. تست های عملکرد تیروئید:

 این تست پاتولوژی ویژگی‌های تیروئید را نشان می‌دهد و آن را پایش می‌کند. به طور کلی گزارش این آزمایشات خون در تشخیص کم کاری یا پرکاری تیروئید دقیق است. پزشکان توصیه می کنند در صورت وجود احتمال ابتلا به تیروئید، آزمایش تیروئید را انجام دهید.

  1. آزمایش ادرار (آزمایش ادرار):

 این آزمایش بالینی معمولاً در تمام آزمایشگاه های پاتولوژی انجام می شود که به تعیین علائم اولیه بیماری ها کمک می کند. ممکن است به نظارت بر بیماری های کلیوی یا حتی دیابت کمک کند. وجود پروتئین، قند و خون را در نمونه ادرار ارزیابی می‌کند و بیماری کلیوی را در میان شرایط مختلف نشان می‌دهد. اگر گزارشات نرمال هستند، باید تست شود خودش برای قند خون سالی یکبار.

  1. آزمایش قند خون (BST):

 این آزمایش خون بالینی قصد دارد سطح قند داخل نمونه خون را فهرست کند که به تشخیص دیابت کمک می کند. پس از تشخیص دیابت، یک کارآزمایی بالینی به نام HbA1C انجام می شود که به تعیین سطح قند داخل خون طی سه ماه گذشته کمک می کند. اگر گزارش های این آزمایش خون منظم باشد، پزشکان توصیه می کنند سالانه آزمایش دیابت انجام دهید.

 نتیجه

 اینها برخی از آزمایشاتی است که در آزمایشگاه پاتولوژی انجام می شود. اکثر آزمایش‌ها از نرم‌افزار آزمایشگاه پاتولوژی استفاده می‌کنند که نمونه‌های خون یا ادرار را برای بررسی علائم هر بیماری بررسی می‌کند. تست‌های آزمایشگاهی پاتولوژی رایج‌ترین بخش تشخیص هستند و توصیه می‌شود که برای حفظ سلامت بدن خود حداقل سالی یک‌بار باید تشخیص داده شود.

درباره ما

آزمایشگاه پاتوبیولوژی بیمارستان رسالت(رویال تهران) با مساحت 500 متری در جنب پل سید خندان تهران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان  (شرکت های دولتی و خصوصی و سازمان ها و موسسات )می باشد. ضمنا آزمایشگاه بیمارستان رسالت پذیرای کلیه بیمه های تکمیلی می باشد.

 

تماس

آدرس : تهران - ضلع شرقی پل سید خندان، اول 45 متری رسالت، نبش ابوذر غفاری

تلفن : 02122862018  _ 02122852658
تلفن پشتیبانی شبانه روزی : 09198042925
فکس : 02122897319

 

 

نقشه آزمایشگاه

منوی اصلی