آزمايش HPV (اچ پي وي (HPV) ) در واقع مخفف عبارت Human Papiloma Virus مي باشد كه به معناي ويروس پاپيلوما انساني است كه با نام زگيل تناسلي هم نيز شناخته مي شود . به طور كلي زنجيره انتقال اين ويروس از طريق ارتباط جنسي و تماس پوستي نواحي مرطوب بدن كه محل اسقرار اين ويروس مي باشد است .
سطح هاي مخاطي بدن بستر اصلي اين ويروس است كه از طريق رابطه جنسي متعارف(واژن) و روابط جنسي نا متعارف ( دهاني ، مقعد ) انتقال مي يابد و در ٢٠ درصد موارد ابتلا داراي علائمي مانند توده زگيل بوده و در ٨٠ درصد موارد ابتلا بدون بروز علائم و خاموش اما فعال مي باشد و همچنين ممكن است سبب بروز سرطان هاي تهاجمي در شخص شود . تا به حال در حدود ٥٠ تا ٦٠ نوع ازين ويروس شناسايي شده است و خانواده اين ويروس از DNA دو رشته اي است كه قابليت اثر گذاري سيتوپاتيك را در اپيتليوم دارد . روش هاي معمول انجام آزمايش تشخيص ويروس HPV با اصطلاحات آزمايشگاهي پاپ اسمير ، تست DNA اچ پي وي و بيوپسي و غيره شناخته مي شوند .
در آزمايش بيوپسي يا كولپوسكپي با نمونه برداري از دهانه رحم و بافت هاي مخاطي واژن و بررسي ويژگي هاي قابل تشخيص ضايعات ضعيف و بدخيم كه ديد وسيع و كاملي را از نواحي داخلي اندام تناسلي در اختيار قرار مي دهد كه در راستاي آگاهي و جلوگيري از سرطان سيروكس (سرطان دهانه رحم) انجام مي شود .
آزمايش پاپ اسمير با بررسي از طريق غربالگري سلول ها كه از نمونه برداري از دهانه و داخل رحم حاصل شده اند انجام مي شود كه توانايي تشخيص وجود عفونت هاي رحمي ناشي از ويروس و همچنين تشخيص سلول هاي سرطاني ، اطلاعات كامل و جامعي را ارائه كند .
آزمایش اچ پی وی
بهترين زمان انجام تست پاپ اسمير در روزهاي ١٤ الي ١٥ قاعدگي نيز مي باشد و مراجعه كننده نبايد از حدود ٤٨ ساعت قبل از انجام اين آزمايش رابطه جنسي برقرار كرده باشد و همچنين دوش و شستشوي واژينال نكرده باشد و از پماد ها و كرم هاي واژينال نيز استفاده نكرده باشد .
آزمايش DNA HPV كه معمولا به همراه پاپ اسمير انجام ميشود بابررسي آلت تناسلي مردان
از طريق بررسي سطح پوست آلت ، مني ، ترشحات مجرا نمونه گيري شده و جوابي با دقت بالاي نود در صد ارائه مي دهد .
لازم به ذكر است اشخاصي كه رابطه جنسي دهاني با شخص بيمار را داشته اند در خطر دچار شدن به اسن ويروس بوده كه ممكن است سبب سرطان دهان و زبان شوند .
اشخاصي كه شريك هاي جنسي مختلفي دارند در خطر بيشتر ابتلا به اين ويروس هستند و به آنها پيشنهاد مي شود كه براي حفظ سلامتي خود و ديگر شريك هاي جنسي خود اين آزمايش را به صورت ساليانه تكرار كنند ، بدليل اينكه هيچ گونه درمان قطعي براي اين ويروس وجود نداشته و تنها در صورت بروز علائم اوليه قادر به كنترل و درمان آن خواهيد بود . لازم به ذكر است كه استفاده از كاندوم از زنجيره انقال اين بيماري جلوگيري نمي كند و همانگونه كه اشاره شد در اكثر موارد ابتلا اين ويروس علائمي مانند زگيل از خود نشان نمي دهد . اين ويروس در حالت تهاجمي قادر است سبب سرطان دهان و يا آلت تناسلي در مردان و زنان شود .
اين آزمايشگاه با دقتي بالا و همچنين با رعايت تمامي پروتوكول هاي بهداشتي پذيراي انجام آزمايشات شما به صورت شبانه روزي مي باشد .