آزمایش خون آلرژی | آلرژی غذایی | آزمایشگاه بیمارستان رسالت

آزمایش خون آلرژی چیست؟

آزمایش خون آلرژی (تست رادیوآلرگوربنت یا RAST) ممکن است زمانی درخواست شود که یک آلرژی خاص مورد سوال باشد.

این آزمایش نشانه ای از وجود آنتی بادی ها برای یک آنتی ژن محرک خاص، مانند گرده یا کنه و گرد و غبار خانگی را نشان می دهد.

چه زمانی به تست RAST نیاز دارید؟

پزشک شما ممکن است در صورت آلرژی شدید، آسم یا تب یونجه، که در آن ماده رسوب‌دهنده (معروف به آنتی ژن) مشخص نیست، آزمایش RAST را درخواست کند.

یک زیر گروه از آنتی بادی ها به نام آنتی بادی IgE به شدت با پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی در واکنش های آلرژیک مرتبط است.

در بین این آنتی بادی های IgE، تعداد آنتی بادی IgE مخصوص آلرژن را می توان با تست RAST اندازه گیری کرد.

در زیر برخی از آلرژن ها را که در تست آلرژی شناسایی می شوند مورد بررسی قرار می دهیم

آزمایش خون آلرژی | آلرژی غذایی | آزمایشگاه بیمارستان رسالت

تست آلرژی مارچوبه: قرار گرفتن در معرض آلرژن

مارچوبه بومی باتلاق های جنوب غربی اروپا است و ممکن است به صورت وحشی در سواحل دریا در جنوب غربی انگلستان یافت شود. در نواحی جنوبی روسیه و لهستان استپ های زباله با این گیاه پوشیده شده است. همچنین به عنوان یک گیاه وحشی در یونان رایج است. در غیر این صورت در بسترهای کشت دیده می شود.

دو گونه اصلی مارچوبه وجود دارد، یکی سبز سخت تر و دیگری سفید لطیف تر، که در اروپا ترجیح داده می شود و در سایه یا زیرزمین رشد می کند تا از تولید کلروفیل جلوگیری کند.

مارچوبه به صورت تازه، کنسرو شده یا منجمد در دسترس است و اغلب به عنوان غذای جانبی بعد از بخارپز یا جوشاندن مختصر سرو می شود. قاعده سفت ساقه معمولاً قبل از پختن برداشته می شود و گاهی اوقات گیاه را نیز پوست می کنند.

مارچوبه به عنوان یک مدر و ملین شناخته شده است و برای درمان سنگریزه و آبریزش استفاده می شود. این یک داروی عامیانه برای بیماری های چشم، دندان درد، گرفتگی عضلات، تشنج و سیاتیک است.

 

 تست آلرژی مارچوبه: توضیحات آلرژن

 چندین آلرژن موجود در مارچوبه مشخص شده است، از جمله یک پروتئین انتقال چربی که یک آلرژن شناسایی شده است که ممکن است یک مهارکننده رشد گیاه باشد، و این ماده که در شاخه های جوان وجود دارد و در یک مطالعه به عنوان یک مهارکننده رشد حاوی گوگرد شناسایی شده است، نشان داده شد که اولین آلرژن تماسی از مارچوبه است.

 تست آلرژی مارچوبه: واکنش متقابل بالقوه

 واکنش متقابل گسترده ای در میان گونه های مختلف جنس و همچنین تا حدی در میان سایر اعضای خانواده Alliaceae مانند پیاز، تره فرنگی، سیر و پیازچه قابل انتظار است.

 واکنش متقابل را می توان با سایر غذاها یا گیاهان حاوی پروفایل، یک آلرژن همولوگ Bet v 1 یا پروتئین های انتقال چربی انتظار داشت.

 

 تست آلرژی مارچوبه: تجربه بالینی

 در افراد حساس، مارچوبه می تواند علائم آلرژی غذایی را از طریق بلع، علائم تنفسی از طریق استنشاق ایجاد کند ، یا حساسیت پوستی از طریق تماس با پوست.

 درماتیت تماسی شغلی، کهیر تماسی، رینوکونژونکتیویت و آسم گزارش شده است.

 بیشتر گزارش‌های واکنش‌های آلرژیک به مارچوبه از محیط‌های شغلی است. آنافیلاکسی شایع ترین تصویر بالینی آلرژی غذایی است، در حالی که کهیر تماسی، رینیت و آسم که به صورت جدا شده یا همراه ظاهر می شوند، تصاویر بالینی معمولی آلرژی شغلی هستند. حساسیت به آلرژن های مختلف علت احتمالی واکنش های مختلف به مارچوبه است.

 در مطالعه ای که نقش پروتئین های انتقال چربی در آلرژی به مارچوبه را ارزیابی می کرد، 18 بیمار مبتلا به آلرژی به مارچوبه وارد مطالعه شدند. آلرژی به مارچوبه منجر به علائم آسم در 7 نفر، آنافیلاکسی در 1، رینوکونژونکتیویس در 1، سندرم آلرژی دهانی در 1، کهیر تماسی در 6 و درماتیت تماسی در 2 نفر شد. سه بیمار ترکیبی از دو علامت را داشتند.

 ورم ملتحمه، رینیت، گرفتگی گلو و سرفه حین تهیه مارچوبه تازه در 2 نفر گزارش شده است. در حالی که افراد در حال خوردن غذای پخته شده بودند هیچ علامتی مشاهده نشد. نویسندگان پیشنهاد می کنند که آلرژن استنشاق شده است.

 کهیر حاد پس از مصرف مارچوبه گزارش شده است.

بادمجان غذایی است که ممکن است در افراد حساس منجر به علائم آلرژی شود.

تست آلرژی بادمجان: قرار گرفتن در معرض آلرژن

بادمجان از خانواده گل شب بو (Solanaceae) است که شامل گوجه فرنگی، سیب زمینی و فلفل دلمه ای است.

بادمجان یک گونه وحشی است و کشت آن به آب و گرمای فراوان نیاز دارد. آنها را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد: در خورش، کبابی یا کبابی، تفت داده شده، سرخ شده، نان و سرخ شده، پخته، ترشی یا شکم پر.

مهمترین کشورهای تولید کننده بادمجان عبارتند از: چین، ترکیه، ژاپن، مصر و سوریه. اغلب به آن «گوشت فقیر» می گویند، زیرا سرشار از مواد مغذی است.

بادمجان ها ممکن است حاوی مقادیر زیادی هیستامین باشند. به دلیل وجود مقادیر بالقوه خطرناک سولانین که در آن حالت دارند، نمی توان آنها را خام خورد.

در طب سنتی سورینام از ریشه بادمجان برای درمان خونریزی داخلی و آسم و از برگ و پوست آن برای اسهال خونی استفاده می شود.

تست آلرژی بادمجان: شرح آلرژن

 هنوز هیچ آلرژنی از بادمجان شناسایی نشده است، اگرچه چندین پروتئین متصل شونده به IgE گزارش شده است.

 تست آلرژی به بادمجان: واکنش متقابل بالقوه

 بادمجان یکی از اعضای خانواده Nightshade است. ارتباط نزدیکی با سیب زمینی و گوجه فرنگی دارد. بنابراین می توان واکنش متقابل گسترده ای را در میان گونه های مختلف جنس و همچنین تا حدی در بین اعضای خانواده Solanaceae انتظار داشت.

 واکنش های آلرژیک به بادمجان در افراد مبتلا به حساسیت گرده Parietaria گزارش شده است.

 یک پروتئین انتقال چربی در بادمجان شناسایی شده است که ممکن است منجر به واکنش متقاطع با سایر غذاهای حاوی پروتئین انتقال لیپید شود.

 واکنش متقابل با لاتکس نیز نشان داده شده است.

 تست آلرژی به بادمجان: تجربه بالینی

 بادمجان می تواند علائم آلرژی غذایی را در افراد حساس ایجاد کند، اما حساسیت غذایی به خوردن میوه این گیاه غیر معمول است.

 برخی از موارد آلرژی به دنبال مصرف بادمجان به شرح زیر است:

 خانم 23 ساله با خارش و احساس ناخوشایند هنگام خوردن غذای تهیه شده با بادمجان. بثورات فوری و ادم صورت در حدود 20 دقیقه وجود داشت.

 مردی 25 ساله که در عرض 15 دقیقه پس از خوردن هر غذای تهیه شده با بادمجان دچار خارش شد. در عرض یک ساعت، بثورات برجسته شد، با خارش گلو و گرفتگی صدا.

 یک دختر 18 ساله در عرض 30 دقیقه پس از مصرف بادمجان دچار خارش در گلو و پوست شد. اوریکاریای عمومی همراه با خارش شدید در عرض 1 تا 2 ساعت ایجاد می شود.

 میوه بادمجان واکنش‌های حساسیت مفرط فوری با واسطه IgE، مانند رینوره، کهیر، آلرژی غذایی و آسم را القا کرده است.

 آنافیلاکسی به بادمجان در یک پزشک زن 27 ساله با حساسیت به لاتکس گزارش شد. بلافاصله پس از غذا خوردن، خارش عمومی، تنگی نفس، سرگیجه، استفراغ، تهوع، درد شکم، اسهال و بثورات پوستی را در تمام بدن تجربه کرد.

 آلرژی به گرده بادمجان نیز شرح داده شده است. واکنش‌های حساسیت مفرط فوری با واسطه IgE (رینوره و آسم) در یک مرد 43 ساله توصیف شد. او هنگام کار در گلخانه ای که در آن بادمجان کشت می شد، با رینوکانژونکتیویت و سرفه خشک مواجه شد.

 واکنش های دیگر

 درماتیت تماسی ناشی از بادمجان گزارش شده است.

 بادمجان سرشار از هیستامین است که ممکن است در افراد مستعد واکنش های هیستامینی ایجاد کند.

آووکادو غذایی است که ممکن است باعث بروز علائم آلرژی در افراد حساس شود.

تست آلرژی آووکادو: قرار گرفتن در معرض آلرژن

آووکادو از آمریکای مرکزی و جنوبی منشا گرفته است و امروزه تولیدکنندگان پیشرو شامل جزایر بزرگتر دریای کارائیب، کالیفرنیا، نیوزلند، فیلیپین، استرالیا، آفریقای جنوبی و چندین کشور مدیترانه هستند.

میوه گلابی شکل، بیضی یا تقریباً گرد و تا 33 سانتی متر طول و 15 سانتی متر عرض دارد. پوست آن از سبز مایل به زرد تا تقریباً سیاه متفاوت است که این میوه به آن تنوع تعلق دارد. به طور کلی، گوشت آن زرد کم رنگ، کره ای و طعمی ملایم یا آجیلی دارد.

انواع مختلفی از آووکادو وجود دارد، اما متداول ترین آنها آووکادوی سبز صاف قوی و آووکادوی کوچکتر، سبز تیره و چروکیده هاس است.

آووکادو را می توان در سالاد خرد کرد، به سوپ، خورش، فلفل یا املت اضافه کرد، پر یا تزئین کرد، یا برای تهیه گواکامول، ساندویچ یا سس له کرد.

میوه منبع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی که دو برابر موز پتاسیم دارند. آووکادو سرشار از مواد تک اشباع است. محتوای روغن بعد از زیتون در میان میوه ها در رتبه دوم قرار دارد و گاهی اوقات بیشتر است.

 مطالعات بالینی در انسان نشان داده است که روغن آووکادو می تواند کلسترول خون را کاهش دهد.

 این روغن به عنوان آرایش مو و به عنوان یک ماده در کرم های صورت، لوسیون های دست و صابون خوب استفاده می شود. گفته می شود که پرتوهای برنزه کننده خورشید را فیلتر می کند و از نظر عملکرد نافذ و نرم کننده پوست شبیه لانولین است. روغن آووکادو نیز ممکن است به لوازم آرایشی اضافه شود.

 تست آلرژی آووکادو: توضیحات آلرژن

 چندین آلرژن موجود در آووکادو مشخص شده است، از جمله کیتیناز کلاس 1، پروفیل و هیوئین.

 تست آلرژی آووکادو: واکنش متقابل بالقوه

 واکنش متقابل گسترده ای در میان گونه های فردی مختلف جنس می توان انتظار داشت اما هنوز مستند نشده است.

 واکنش متقاطع ایمونولوژیک قابل توجهی بین لاتکس لاستیک طبیعی و آووکادو گزارش شده است. تقریبا 50 درصد از کودکان حساس به لاتکس آلرژی غذایی دارند، بیشتر به موز، کیوی و آووکادو.

 تعدادی از مطالعات واکنش متقابل بین لاتکس و انواع غذاها از جمله شاه بلوط، موز، آووکادو، میوه گل ساعتی، کرفس، سیب زمینی، گوجه فرنگی، کیوی و هلو را گزارش کرده اند.

 آووکادو حاوی کیتیناز کلاس I است که یک پروتئین گیاهی مرتبط با دفاع است و این پانالرژن واکنش متقابل گسترده ای را با غذاهایی از خانواده های غذایی مختلف از جمله لوبیا سبز ایجاد می کند.

 Hevein در واکنش متقابل مشاهده شده بین آووکادو، سیب کاستارد و بادمجان نقش دارد.

 تست آلرژی آووکادو: تجربه بالینی

 آووکادو معمولاً ممکن است علائم آلرژی غذایی را در افراد حساس ایجاد کند، اگرچه اکثر گزارش‌هایی که آلرژی به آووکادو را توصیف می‌کنند در زمینه واکنش متقابل به آلرژی لاتکس انجام می‌دهند.

 علائم آلرژی به آووکادو شامل تحریک موضعی دهان، آنژیوادم، کهیر، درد شکم، آسم، تهوع، استفراغ، اسهال رینوکونژونکتیویت و آنافیلاکسی است. در اشخاص تجربه خارش در دهان، اسهال، و/یا تورم لب ها شرح داده شده است. سندرم آلرژی دهانی نیز گزارش شده است.

 در مطالعه ای بر روی 17 بیمار با حساسیت مفرط فوری به آووکادو، آنافیلاکسی سیستمیک در 7 بیمار، آنژیوادم/کهیر در 6 بیمار، استفراغ در 2 بیمار، آسم در 1 بیمار و رینوکونژونکتیویت در 1 مورد رخ داد.

 واکنش به روغن آووکادو در ضد آفتاب ثبت شده است.

 واکنش های دیگر

 مصرف مقادیر زیاد آووکادو ممکن است با اثرات ضد لخته شدن وارفارین تداخل داشته باشد.

 آمین های وازواکتیو ممکن است منجر به واکنش های آلرژیک شوند.

ساقه بامبو غذایی است که ممکن است در افراد حساس منجر به علائم آلرژی شود.

تست آلرژی ساقه بامبو: قرار گرفتن در معرض آلرژن

بامبو یک علف محکم و بلند مربوط به ذرت و گندم است که هم برای شاخه های جوان خوراکی آن و هم برای استفاده به عنوان مصالح ساختمانی در زمان بلوغ کشت می شود. این گیاه عمدتاً در ژاپن و چین رشد می کند و شاخه های آن در اوایل بهار برداشت می شوند.

بامبو در جنگل‌ها و نخلستان‌های کشت‌شده رشد می‌کند، اما به شرایط خاص مرطوب، به طور پیوسته گرم، سرپناه و خاک غنی نیاز دارد.

شاخه های لطیف ترد و عاج رنگ بامبو خوراکی هستند. آنها در بسیاری از آبگوشت های آسیایی و غذاهای دیگر استفاده می شوند و در سوپرمارکت ها به شکل های برش خورده مختلف، هم کنسرو شده و هم تازه در دسترس هستند. شاخه های تخمیر شده بامبو که خوریسا نامیده می شود، یک عنصر مهم در برخی از غذاهای خاص است. شاخه های برخی از گونه ها باید قبل از خوردن پخته شوند، زیرا حاوی اسید هیدروسیانیک هستند که می تواند باعث مسمومیت با سیانید شود.

مانند سایر علف‌ها، بامبو دارای ساقه‌های حاوی قند است از آنها شربت تهیه می شود. روش سنتی تایوانی برای تهیه این غذا شامل تخمیر ساقه ها است. آنها اغلب به عنوان یک ماده در غذاهای سنتی آسیایی استفاده می شوند، اما ممکن است چاشنی سایر غذاها نیز باشند.

 بامبو در طب چینی برای درمان عفونت ها استفاده می شود. از برگ ها در درمان التهاب مفاصل استفاده می شود. غلاف ساقه درمان تهوع و ترش معده است.

 تست آلرژی ساقه بامبو: توضیحات آلرژن

 هیچ آلرژنی از این گیاه هنوز مشخص نشده است.

 تست آلرژی ساقه بامبو: واکنش متقابل بالقوه

 واکنش متقابل گسترده ای در میان گونه های مختلف جنس و همچنین تا حدی در میان اعضای خانواده Poaceae قابل انتظار است.

 تست آلرژی ساقه بامبو: تجربه بالینی

 شواهد حکایتی نشان می دهد که بامبو گهگاه می تواند علائم آلرژی غذایی را در افراد حساس القا کند. با این حال، مطالعات کمی تا به امروز گزارش شده است.

 آنتی بادی IgE به بامبو در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک، رینیت و آسم گزارش شده است. شاخه های بامبو همچنین مشکوک به ایجاد علائم آلرژیک در کارگران کشاورزی در ژاپن هستند.

 واکنش های دیگر

 آلرژی تماسی و افزایش حساسیت تاخیری نیز گزارش شده است.

درباره ما

آزمایشگاه پاتوبیولوژی بیمارستان رسالت(رویال تهران) با مساحت 500 متری در جنب پل سید خندان تهران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان  (شرکت های دولتی و خصوصی و سازمان ها و موسسات )می باشد. ضمنا آزمایشگاه بیمارستان رسالت پذیرای کلیه بیمه های تکمیلی می باشد.

 

تماس

آدرس : تهران - ضلع شرقی پل سید خندان، اول 45 متری رسالت، نبش ابوذر غفاری

تلفن : 02122862018  _ 02122852658
تلفن پشتیبانی شبانه روزی : 09198042925
فکس : 02122897319

 

 

نقشه آزمایشگاه

منوی اصلی